Εκδηλώσεις

Εκδήλωση του Δικτύου Ανταλλαγών στον Καπνικό Σταθμό

 

Εσείς που είσαστε κομμάτι του Εμείς ελάτε την Κυριακή 30 Μαρτίου στον Καπνικό Σταθμό για να δούμε πως η ζωή μας δεν χρειάζεται ευρώ για να υπάρξει αλλά χρειάζεται δημιουργικότητα, αξιοπρέπεια και αλληλεγγύη.

Το Δίκτυο Ανταλλαγών & Αλληλεγγύης Πιερίας σε συνεργασία με την Εθελοντική Ομάδα Δράσης Πιερίας διοργανώνουν εκδήλωση γνωριμίαςμε το σύστημα αχρήματων συναλλαγών που λειτουργεί στην Πιερία από το 2011. Πρόκειται για μία προσπάθεια γνωριμίας με την αλληλέγγυα ανταλλακτική οικονομία, έναν πατροπαράδοτο τρόπο επιβίωσης χωρίς ευρώ αλλά με ανταλλαγή αγαθών.

Ο τρόπος αυτός εναλλακτικής οικονομίας εφαρμόζεται σε πολλά μέρη του κόσμου με επιτυχία. Στο Δίκτυο Ανταλλαγών που υπάρχει στην Πιερία συμμετέχουν ήδη πολλές οικογένειες. Είναι μία θετική δράση που φέρνει τους ανθρώπους πιο κοντά, δημιουργεί ευκαιρίες απασχόλησης και δίνει αξία στα τοπικά προϊόντα και τις υπηρεσίες. Μία γεύση θα πάρετε από το βίντεο.

Εδώ μπορείτε να δείτε το βίντεο

Η εκδήλωση αρχίζει στις 6:30 με παρουσίαση και ενημέρωση της λειτουργίας του Δικτύου Ανταλλαγών. Θα ακολουθήσει ομιλία του Χρήστου Παπαιωάννου από το Δίκτυο Ανταλλαγών & Αλληλεγγύης - Τεμ Μαγνησίας. Τα μέλη του Δικτύου θα πραγματοποιήσουν αχρήματες συναλλαγές ανταλλάσοντας τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους. Η βραδιά θα συνεχιστεί με μουσική και εδέσματα.

Σας καλούμε να μοιραστούμε τις κοινές μας ανησυχίες  για την αξιοπρεπή απασχόληση και επιβίωση και να στηρίξουμε όλοι μαζί την προσπάθεια να εδραιώσουμε το Δίκτυο Ανταλλαγών & Αλληλεγγύης στην κοινωνία της Πιερίας ως εναλλακτικό τρόπο οικονομίας, προσφέροντας ελπίδα στο σήμερα και στο αύριο των παιδιών μας.

 

Τριήμερο εκδηλώσεων για το Ανταλλακτικό & Αλληλέγγυο Εμπόριο στο "Ελληνικό" 19-20-21 Οκτώβρη

 

Τριήμερο εκδηλώσεων για το Ανταλλακτικό & Αλληλέγγυο Εμπόριο στο "Ελληνικό" 19-20-21 Οκτώβρη

 

Πανελλαδική συνάντηση Αχρήματων Δικτύων στο "Ελληνικό" στην Αθήνα

Δίκτυα Ανταλλαγών από όλη την Ελλάδα συναντηθήκαμε, γνωριστήκαμε, ανταλλάξαμε την εμπειρία του ο καθένας μας και τις ιδέες του.  Αυτήν την στιγμή λειτουργούν αχρήματα δίκτυα σε πολλές πόλεις της Ελλάδας. Ήδη δύο δίκτυα το δικό μας και το ΤΕΜ - Μαγνησίας θα έχουμε σύντομα τη δυνατότητα να κάνουμε ανταλλαγές μεταξύ μας.

 

 

Ανταλλαγή ντόπιων σπόρων στην οποία συμμετείχε και η "Μητέρα Γη"

Στο τριήμερο φεστιβάλ πραγματοποιήθηκαν πολλές ομιλίες, συναυλίες, εργαστήρια, συλλογικές κουζίνες, εκθέσεις, χαριστικό παζάρι, θεατρικές παραστάσεις, δραστηριότητες για παιδιά και ανταλλαγή σπόρων. Το φεστιβάλ διοργανώθηκε από 16 ομάδες - συλλογικότητες